• Företagsmassage

  Friska företag är framgångsrika företag

  Att personalen mår bra och känner balans och välbefinnande är en förutsättning för att de ska klara vardagen och för att få en framgångsrik arbetsplats.

  Personalen är idag den viktigaste råvaran ett företag har och personalens kvalitet är helt avgörande för framgångsfaktorn.

  För medarbetarens del innebär det inte bara ökad arbetstillfredsställelse. När arbetet är slut för dagen finns gott om kraft och energi över för både familj och en rolig fritid.

  Att få igång de omotiverade

  Det handlar om olika mognadsnivåer, till en början går man kanske inte till en massör förrän man verkligen har ont någonstans, i stället för att ha förebyggt det onda istället genom att ha unnat sig t ex massage med jämna mellanrum. Men – att förändra sin livsstil sker vare sig av en slump eller över natt utan genom en målmedveten satsning.

  Varför massage?

  Det allt mer tilltagande bruset, de inre och yttre krav vi har på oss bidrar till stress, oro och rastlöshet. Därför måste vi aktivt lära oss att vara i nuet, slappna av och ge oss lugn och ro – tid för återhämtning.

  Att vara avslappnad har ett direkt samband med inspiration, kreativitet, koncentration, inlärning och snabbt tillfrisknande – livsviktiga ingredienser för att både individen och företaget ska utvecklas, växa och må bra dvs vara långtidsfrisk och ha god hälsa.

  Att flytta fokus från ohälsa till hälsa

  För att skapa friska företag krävs alltså att man även arbetar främjande, dvs att man arbetar med det friska och det som är bra istället för att bara fokusera på problem och ohälsa.

  Aktiv friskvård – varför?

  Vikten av service

  Att serva en ny bil är något självklart. Varför? För att man vet att om man inte gör det förlorar bilen i värde och kommer med tiden att försämras. Lyser en varningslampa gör man något åt problemet, t ex stannar och fyller på olja (istället för att klippa av sladden till lampan).

  Hur gör man med livet?

  Att vänta med att vidta åtgärder tills någon blivit sjukskriven är lika dumt som att låta bli att serva bilen för att den fungerar just nu. Att bara sjukvårda är som att slänga bilens servicebok och fortsätta köra tills motorn kokar eller skär ihop.

  Sänker stressnivån

  Kombinationen av massagen och den mentala avslappningen via musiken gör att du slappnar av både i kroppen och i hjärnan. Det i sin tur sänker halten av stresshormonet kortisol så att din kropp igen kan prioritera uppbyggnad, återhämta sig och fungera balanserat.

  Krafthämtning

  Genom att slappna av mentalt stannar du upp och du ger din kropp tid för att ladda batterierna, vilket gör att du kan återgå till dina arbetsuppgifter med förnyad kraft.

  Ökad cirkulation

  Massagen stimulerar musklerna och ökar blodgenomströmningen samt transporterar bort slaggprodukter som stannat i kroppen.

  Bättre sömn

  Välbehagshormonet Oxytocin, lugn-och-ro-hormonet, frisätts vid massage. Detta hormon sänker stresshormonhalten och sätter igång kroppens egen självläkande förmåga. Blodtrycket och pulsen sänks och du blir lugnare och sover bättre. Det är viktigt eftersom sömnen har en återställande och reparativ funktion i kroppen.

  Sist men absolut inte minst

  Hur stor sjukfrånvaro har ditt företag nu? Vad skulle ni faktiskt tjäna på att erbjuda friskvård/massage till personalen?